Bagerier - Massor med information om BagerierBageri

Mer om Bageri

Ett bageri är ett ställe där det bakas härliga bröd, underbara bullar, fantastiska kakor och ljuvliga tårtor. Oftast är det en utbildad bagare som driver den mindre bagerierna men många riktigt bra bagerier leds av en bagare som älskar sitt yrke och är självlärd.

Många mindre bagerier kombinerar morgonens bakande med att sälja de egenbakade bröden och bakverken i en brödbutik som ligger i direkt anslutning till bageriet. Riktigt trevligt blir det när bageriet kombinerar brödförsäljningen med att även servera kaffe och har bord och stolar där gästerna kan sitta och fika och prata om livet. Dessa serveringsställen går under beteckningen konditorier.

Den enskilda produkt som bagerierna tjänar mest pengar på under hela året är de underbara semlorna med fettisdagen som semmelsäsongens höjdpunkt.Utbud på ett bageri

Utbuden på bagerier varierar mycket och alla bagerier har sina egna hemliga recept på olika bröd och kakor. De bagerier som också har en servering brukar ha ett större utbud av kakor och bakelser.

De som brukar finnas på alla de bagerier som har ett eget litet konditori är:

  • Princesstårta eller Princessbakelse
  • Makaroner finns inte på alla bagerier och konditorier men är smaskens.
  • Tekakor är en måste på ett bageri
  • Småfranskor är en klassiker

Sedan finna det mycket annat gått på ett bageri men smaken är ju som baken.

Att bli bagare och starta bageri

Bild på Bageri

Många har som dröm att bli bagare och det finns flera olika sätt att bli en bagare och kunna starta ett eget bageri. Det finns två egenskaper som är ett måste för att lyckas driva ett eget bageri.

  • Bageriet startar tidigt på morgonen och du måste gilla att gå upp innan tuppen.
  • Ett bageri gör ofta samma typ av bröd och bullar eftersom det är det kunderna vill ha. Därför måste den som bakar älska att baka.

Det finns flera utbildningar som du kan läsa för att få kallas utbildad eller certifierad bagare men många startar ett bageri utan att ha en teoretisk bagarutbildning utan bara en lång praktisk erfarenhet och ett brinnande intresse för att baka.